Nyt aloitan kunnolla blogin pidon. Ehkä asiaa helpottaa, jos kuvittelen olevani Carrie Bradshawn Sinkkuelämästä. Edelliset kirjotukset kun oli suoraan sieltä syvältä.

Tänään mulle selvis aivan järkyttävä juttu. Yks meidän koulun suosituimmista likoista (suoraan sanottuna pissiksistä), joka täytti 11. päivä 16, on saanu lapsen. Ihan totta. Pienen tyttövauvan viikko sitten tiistaina. Ihmettelen hieman, että lapsi syntyi terveenä, sillä tämä tyttö käytti raskauden aikana runsaasti alkoholia ja poltti tupakkaa. Ei hän vieläkään ole luopunut tavoistaan.

Hän ei edes tiennyt olevansa raskaana, kunnes juoksi pari viikkoa ennen laskettua aikaa ensiapuun ja kysyi siellä lääkäriltä, että mikä mua vaivaa kun päätä särkee ja oon lihonu. Lääkäri sit totes, et tyttökulta, sä oot raskaana. Oli varmasti shokki kuulla olevansa raskaana vain 15-vuotiaana. Lapsen isä, tytön poikaystävä, petti ja pettää vieläkin juuri lapsensa synnyttänyttä tyttöystäväänsä. Vihaan sitä jätkää, näyttääkin ihan narkkarilta.

Kuulin tänään tytön teinikavereiden puhuvan koulussa: "mennään kattomaan *****ä ja sen vauvaa" "voi vähän söpöä kun ***** sai sen lapsen!" He puhuivat aivan kuin lapsi olisi esine, tai kapinen koira. Eivätkö he tajua että tämä tyttö joutuu lapsen takia uhraamaan ystävien kanssa vietetyt tunnit ja vaihtaa ne vaippojen vaihtoon, entiset juopotteluillat ovat ohitse ja tilalle on tullut rattaat ja kurahaalari? Eivät he voi tajuta miltä mahtaa tuntua, kun omalla vastuulla on pieni, viaton ihminen. Lasta ei mitenkään saa katoamaan, sitä ei voi antaa löytöeläinkotiin niinkuin lemmikkiä, kun siihen kyllästyy.

Säälin tätä tyttöä hyvin paljon, mutta uskon, että hän rakastaa myös lastaan syvästi. Toivon että hän pääsisi edes peruskoulun läpi ja pitäisi lapsensa takia välivuoden. Toivottavasti hän ja hänen poikaystävänsä pystyvät kasvattamaan lapsen itsenäiseksi ja upeaksi ihmiseksi.

Onnea matkaan!